Kuřecí stehno s bylinkami a ratte brambory
Je známo, že kuřecí stehna jsou šťavnatější než prsní řízky. Tentokrát si na nich budete moci pochutnat společně s ratte bramborami, které se vyznačují lahodnou kaštanovou chutí, a s cherry rajčátky. Výhodou tohoto receptu je společná úprava v jednom pekáči. Nebudete tedy muset umývat hory nádobí a zbyde vám více volného času.
Vaříme ze surovin šéfkuchařů – Vaříme.cz
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Co nejkvalitnější tyto suroviny Vám až na stůl přiveze Vaříme.cz
Postup přípravy
Kuřecí stehna začistěte, nařízněte a nasolte dle chuti. Vložte do pekáče, poklaďte kousky másla a poté přidejte pár lístků tymiánu a rozmarýnu.
Rozpulte celou česnekovou palici a potřete ji částí másla. Přidejte do pekáče ke kuřecímu stehnu.
Omyjte brambory a překrájejte je na poloviny. Přidejte lístky tymiánu a rozmarýnu, osolte a opepřete. Vložte brambory do pekáče.
Podlijte vodou a pečte při teplotě 180°C po dobu cca 30 minut. Občas přelévejte stehno a česnek vypečenou šťávou.
Pět minut před koncem pečení přidejte do pekáče lehce osolená cherry rajčátka a nechte dopéct společně.
Hotové stehno podávejte spolu s bramborami, rajčátky a česnekem. Před servírováním polijte výpekem.
Další skvělé recepty, na které Vám přiveze suroviny Vaříme.cz
Hodnotit recept: