Ztracená vejce Benedikt | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Ztracená vejce Benedikt

33 min. | předkrm | 4 603 kJ/porce | 4 porce

Ztracená vejce servírovaná na opečené bulce obložené šunkou a listy salátu, přelitá holandskou omáčkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
4 kspečivo bílé
4 plátekšunka
100 mlocet
4 ksvejce

omáčka

4 polévková lžícevíno bílé
4 polévková lžíceocet vinný bílý
6 kuličkapepř barevný celý
1 listlist bobkový
2 ksžloutek
200 gmáslo rozpuštěné
1/2 kscitrón
1 špetkasůl

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 3
1.

Jako první si připravte holandskou omáčku. Bílé víno, ocet, pepř a bobkové listy dejte do malého rendlíku. Přiveďte k varu a vařte, dokud se obsah nezredukuje na zhruba tři lžíce. Nechte vychladnout. Žloutky dejte do žáruvzdorné misky a tu vložte nad hrnec s vroucí vodou (ujistěte se, že voda se nedotkne mísy) a vmíchejte k nim zhruba jednu lžíci octové redukce. Šlehejte asi dvě minuty než obsah zbělá. Mísu sejměte z tepla a pak ke žloutkům pomalu a postupně vmíchávejte zbylý ocet i veškeré máslo. Přidávejte jej po troškách a každou další dávku přilévejte, až se předchozí zcela vstřebá. Špetku soli rozmíchejte se šťávou z poloviny citronu a zamíchejte do omáčky.

2.

Bulky rozpulte, namažte máslem, navrch dejte silnější plátek šunky a dejte zapéct do trouby.

3.

Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu s octem. Pak stáhněte výkon, aby voda jen probublávala.

4.

Pomocí vařečky vytvořte rychlým mícháním v hrnci vír a rozklepněte do něj vajíčko. Pomocí lžíce pomožte bílku obalit celý žloutek. Vařte 2 - 3 minuty.

5.

Rozpečené bulky vytáhněte z trouby a na šunku opatrně položte zastřené vejce. Servírujte obložené listem salátu, přelité holandskou omáčkou a posypané nasekanou pažitkou či petrželkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz