Skořicové hvězdičky
Hvězdičky vykrajované z těsta z ušlehaného sněhu, cukru, mandlí, skořice a třešnovice. Pečené dozlatova a obalované v cukru.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle potřeby
Postup přípravy
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Zlehka zapracujte cukr moučku.
Přidejte mandle, skořici a třešňovici.
Vše rychle promíchejte a těsto nechte odpočinout v lednici alespoň hodinu.
Pracovní desku posypejte cukrem krystal.
Těsto rozválejte na plát silný asi 4 mm.
Formičkami vykrajujte hvězdičky různé velikosti.
Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
Nechte několik hodin (nejlépe přes noc) odpočinout při pokojové teplotě.
Skořicové hvězdičky pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.
Zchladlé je posypejte cukrem moučkou.
Hodnotit recept: