Toskánské kuře: Pollo alla Toscana
Italské kuře Pollo alla Toscana opečené na olivovém oleji, ochucené šafránem, zalité vývarem a citronovou šťávou. Může se podávat s těstovinami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle chuti
Postup přípravy
Maso obalte v mouce smíchané se solí a pepřem. Opečte v kastrolu na olivovém oleji, až je na povrchu zlatohnědé, pak vyjměte.
Do kastrolu přidejte na plátky nakrájenou cibuli a česnek, opékejte přibližně 5 minut. Mezitím přimíchejte do vývaru šafrán.
K cibuli a česneku přidejte konzervovaná rajčata i se šťávou, sušená rajčata, houby, olivy Provařte zhruba 3 minuty.
Přidejte vývar a citronovou šťávu. Vše přiveďte k varu a přidejte již opečené kuře. Zakryjte pokličkou a hodinku duste v troubě.
Na ozdobu použijte lístky bazalky nebo petržele. Podávejte s čerstvým pečivem nebo těstovinami.
Hodnotit recept: