Zahradnické karé s rokfórovou omáčkou
Vepřové závitky plněné porkem a slaninou, přelité omáčkou z mléka a rokfóru podávejte při letní večeři na zajradě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na obalení
omáčka
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Maso omyjte a naporcujte na silnější plátky. Pórek nakrájejte na 8 stejně velkých špalíčků.
Uprostřed každého plátku masa nakrojte otvor a do něj vložte pór obalený slaninou. Otvor uzavřete párátkem.
Maso z obou stran osolte a obalte v hladké mouce. Takto připravené karé zprudka opečte v rozpáleném oleji. Opečené maso vyjměte a udržujte v teple.
Připravte si omáčku: Dejte vařit mléko. Rokfór nastrouhejte na hrubém struhadle. Ve vroucím mléce rýr rozpusťte.
Ochuťte solí, pepřem, zahustěte Maizenou a zjemněte máslem.
Ke karé podávejte brambory s máslem nebo těstoviny.
Hodnotit recept: