Zapečený kozí sýr
Kozí sýr, podávaný na toustovém chlebu s plátky slaniny a přelitý směsí z medu. Snadná, ale efektní chuťovka, kterou můžežete třeba pohostit návštěvu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžíceolej olivový
16 plátekslanina anglická
200 gsýr kozí
4 polévková lžícemed
4 lžičkakáva instantní
4 plátekchléb toastový
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
V pánvi zahřejte olivový olej a na něm opečte kozí sýr; dejte pozor, aby se neroztekl.
2.
Zvlášť si na jiné pánvi opečte dozlatova plátky slaniny.
3.
Na toastový chleba položte plátky slaniny, potom přidejte sýr.
4.
Nakonec si ve vodní lázni rozpusťte med, do kterého přidejte kávu.
5.
Hotovou směsí přelijte jednotlivé porce a ihned podávejte.
Hodnotit recept: