Kulajda
Vydatná polévka, která nahradí hlavní chod, má u nás letitou historii. Vyzkoušejte poctivou klasiku, na kterou stačí pár ingrediencí a všichni si pochutnají.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 svazekkopr čerstvý
1 ksvejce
100 ml
100 mlšlehačka
2 polévková lžícemouka hladká
2 hrsthouby sušené
4 ksbrambory
podle chuti
ocet
podle potřeby
kmín mletý
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.
Houby zalijte litrem vody, osolte a chvilku vařte. Přidejte kmín a brambory a vařte, dokud nejsou brambory měkké.
2.
Ve smetaně rozmíchejte mouku, směs vlijte do polévky a povařte. Přidejte zakysanou smetanu, prohřejte a ochuťte koprem.
3.
Nakonec do polévky rozklepněte vejce a rychle rozmíchejte. Dochuťte podle potřeby solí a octem.
Hodnotit recept: