Kulajda | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kulajda

60 min. | polévka | 1 067 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Kulajda

Vydatná polévka, která nahradí hlavní chod, má u nás letitou historii. Vyzkoušejte poctivou klasiku, na kterou stačí pár ingrediencí a všichni si pochutnají.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 svazekkopr čerstvý
1 ksvejce
100 ml
100 mlšlehačka
2 polévková lžícemouka hladká
2 hrsthouby sušené
4 ksbrambory

podle chuti

ocet

podle potřeby

kmín mletý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.

Houby zalijte litrem vody, osolte a chvilku vařte. Přidejte kmín a brambory a vařte, dokud nejsou brambory měkké.

2.

Ve smetaně rozmíchejte mouku, směs vlijte do polévky a povařte. Přidejte zakysanou smetanu, prohřejte a ochuťte koprem.

3.

Nakonec do polévky rozklepněte vejce a rychle rozmíchejte. Dochuťte podle potřeby solí a octem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 535,4kJ 1 066,7kJ
Bílkoviny 6,8g 13,6g
Tuky 3,9g 7,8g
Sacharidy 18,2g 36,3g
Cholesterol 36,4mg 72,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz