Krémová kari polévka
Hustá a voňavá polévka, která nahradí i hlavní jídlo.
Autor receptu: petramen
Ingredience
Postup přípravy
Brambory i mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji osmažíme do zesklovatění.
Přidáme vrchovatou lžičku kari koření, dobře rozmícháme, aby se v tuku rozpustilo a zavonělo.
Poté přidáme kostičky brambor, mrkve a zalijeme asi 1,25 litrem vody. Přidáme prolisovaný česnek, kostku bujonu, lžičku soli a 1/3 lžičky pepře.
Vaříme, až než zelenina změkne, přibližně 25 minut. Pak necháme mírně zchladnout a rozmixujeme ponorným mixerem do hladké kaše.
Rozmixovanou polévku vrátíme na sporák, přilijeme 2 dcl mléka a přivedeme k varu. Je-li polévka příliš hustá, rozředíme ji trochou vody nebo vývaru. Podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a kari kořením.
Hodnotit recept: