Svíčková na smetaně
Neodolatelná česká klasika. Kdo by se ji nechtěl naučit vařit? Zkuste to s námi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Očištěné maso prošpikujte větší částí slaniny. Svažte ho do válečku, opečte na oleji ze všech stran, vyjměte z pánve a nechte stranou.
Zbytek slaniny nakrájejte na kostičky, opečte, přidejte nakrájenou zeleninu a orestujte.
Přisypejte koření a cukr, který nechte zkaramelizovat. Nakonec vložte na kolečka nakrájený citron bez kůry a jadérek.
Zalijte vodou nebo vývarem, přidejte hořčici, osolte a vložte i s masem do trouby. Pečte, dokud není maso měkké.
Pak ho vyjměte z omáčky, vyberte koření a směs rozmixujte. Podle chuti osolte, přidejte cukr, ocet, máslo a šlehačku.
Na talíř servírujte plátek masa s omáčkou, ozdobený plátkem citronu, šlehačkou a brusinkami, jako přílohu podávejte houskový knedlík.
Hodnotit recept: