Rajská omáčka
Jedna z nejoblíbenějších omáček má různé varianty. Základ je ale vždy stejný. Vyzkoušejte tento recept od profesionála.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špalíčekpetržel kořenová
1 špalíčekceler
1 kscibule kuchyňská
1 špalíčekmrkev
1 špetkaskořice mletá
2 polévková lžícemáslo
250 mlprotlak rajčatový
podle chuti
pepř černý mletý
podle potřeby
máslo
vývar hovězí
mouka hladká
list bobkový
sůl
cukr
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.
Zeleninu nakrájejte na malé kousky a orestujte dorůžova.
2.
Přidejte protlak, bobkový list a pár kuliček pepře. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
3.
Přidejte trochu skořice, zahustěte jíškou a ještě chvilku vařte.
4.
Nakonec omáčku přeceďte a dochuťte podle potřeby cukrem a solí.
Hodnotit recept: