Kuřecí roláda
Zkuste kuře s nádivkou zase trochu jinak. Nebojte se rolády. Stečí vám provázek a trochu šikovné ruce.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Vykostěte celé kuře tak, aby zustalo v jednom kuse.
Připravte si nádivku. Toastový chléb nakrájejte na kostičky, žloutky vyšlehejte se 100 g povoleného másla, přisypejte muškátový oříšek, sůl, pepř.
Pečivo navlhčete mlékem, přidejte ušlehané máslo a nasekanou petrželku. Na závěr vmíchejte sníh ušlehaný ze dvou bílků.
Směs naklaďte na rozložené kuřecí maso a sviňte roládu, svažte provázkem. Okořeňte a pečte v troubě předehřáté na 150–160 °C.
Hodnotit recept: