Gulášová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Gulášová polévka

75 min. | polévka | 1 116 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Zapomeňte na instatntní verzi a uvařte si pravou poctivou gulášovku. Sice nebuda hotová za 20 minut, ale až zjistíte ten rozdíl, rádi si s ní dáte znovu práci.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžícemouka hladká
1 lvývar hovězí
1 kscibule kuchyňská
2 ksbrambory
2 polévková lžícesádlo
2 polévková lžícepaprika mletá sladká
2 stroužekčesnek
200 ghovězí maso

podle potřeby

kmín celý
majoránka sušená
sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 60
1.

Na polovině tuku zpěňte v hrnci najemno nasekanou cibuli. Přidejte na kostičky nakrájené maso a orestujte.

2.

Zaprašte paprikou, smíchejte a zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte a pod pokličkou duste doměkka.

3.

V jiném hrnci ze zbytku tuku a mouky udělejte jíšku, zalijte vývarem a šlehejte.

4.

Přilijte do polévky, vložte na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek, majoránku a vařte, dokud brambory nejsou měkké.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 287kJ 1 115,9kJ
Bílkoviny 4g 15,4g
Tuky 3,7g 14,5g
Sacharidy 4,1g 16g
Cholesterol 7mg 27,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz