Špízová levná rychlovka
Chcete si udělat grilovačku, jen na ni nemáte čas? Rozpalte pánev a na špízové jehlice napíchněte pár základních surovin z lednice, kterým vévodí špekáček. Stačí málo a chuťové buňky si užijí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na obalení
podle potřeby
Postup přípravy
Špekáčky napařte nebo krátce povařte. Obalte je v mouce a opečte na sádle nebo na oleji.
Nechte je vychladnout a potom je nakrájejte na silnější kolečka. Jablka nakrájejte na větší kousky a sýr na kostky.
Kolečka špekáčků, kousky jablek a kostky sýra střídavě napichujte na špejle nebo špízové jehly.
Špízy vložte na chvíli na (pod) rozpálený gril, aby se sýr neroztavil.
Podávejte s pečivem a jogurtovou nebo majonézovou omáčkou.
Hodnotit recept: