Ryba na mandlích
Porce kapra obaleného v mouce a opečeného se podávají s praženými mandlemi a valšskými ořechy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Porce kapra nebo vykuchané pstruhy očistěte, omyjte, osušte, osolte. Pokapejte citronovou šťávou a nechte aspoň 20 minut odležet.
Pak porce obalte v hladké mouce, vložte do rozpálenéoh oleje a po obou stranách opečte dozlatova. Porce přendejte na talíře a nechte v teple.
Do výpeku přidejte máslo, zakapte lžicí citronové šťávy. Petrželku omyjte, jemně nasekejte a přidejte k výpeku. Vše povařte na hladkou omáčku.
Mezitím na lžíci másla osmažte mandle a po chvíli přidejte i ořechy. Krátce promíchejte a rozložte na porce ryby.
Povrch ještě pokapte máslovou omáčkou a podávejte s vařenými brambory.
Rybu můžete ještě doplnit napařenými a vypeckovanými sušenými švestkami.
Hodnotit recept: