Ryba na mandlích | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Ryba na mandlích

75 min. | hlavní chod | 1 496 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Kapor v mandľovom kabáte

Porce kapra obaleného v mouce a opečeného se podávají s praženými mandlemi a valšskými ořechy.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžícešťáva citronová
1 snítkapetržel
1 polévková lžícemáslo
1 polévková lžícemáslo
1 špetkasůl
3 polévková lžícemouka hladká
3 polévková lžícemandle
3 polévková lžíceořechy vlašské
4 kskapr filety

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 30
1.

Porce kapra nebo vykuchané pstruhy očistěte, omyjte, osušte, osolte. Pokapejte citronovou šťávou a nechte aspoň 20 minut odležet.

2.

Pak porce obalte v hladké mouce, vložte do rozpálenéoh oleje a po obou stranách opečte dozlatova. Porce přendejte na talíře a nechte v teple.

3.

Do výpeku přidejte máslo, zakapte lžicí citronové šťávy. Petrželku omyjte, jemně nasekejte a přidejte k výpeku. Vše povařte na hladkou omáčku.

4.

Mezitím na lžíci másla osmažte mandle a po chvíli přidejte i ořechy. Krátce promíchejte a rozložte na porce ryby.

5.

Povrch ještě pokapte máslovou omáčkou a podávejte s vařenými brambory.

6.

Rybu můžete ještě doplnit napařenými a vypeckovanými sušenými švestkami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 941kJ 1 496,1kJ
Bílkoviny 16,3g 25,9g
Tuky 14,7g 23,4g
Sacharidy 5,1g 8,1g
Cholesterol 63,8mg 101,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz