Vejce v bylinkové omáčce | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vejce v bylinkové omáčce

Vejce v bylinkové omáčce

Byli vaši koledníci hodně pilní a tak se vám i přes letošní přemrštěné ceny vajíček sešla spousta nadílky vařenéna tvrdo? Víme, jak si na nich nejlépe pochutnat.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžícemouka hladká
1 polévková lžícebylinky čerstvé
1 špetkaoříšek muškátový
1 lžičkahořčice ostrá
100 mlvíno bílé
2 polévková lžícemáslo
2 kscibule kuchyňská
3 polévková lžícešlehačka
300 mlmléko
8 ksvejce na tvrdo

na ozdobu

1 svazekbylinky čerstvé

podle potřeby

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťe máslo a nechte na něm cibuli zesklovatět.

2.

Přidejte mouku a za stálého míchání krátce osmahněte, poté podlijte vínem.

3.

Krátce povařte, přilijte mléko, zamíchejte a na mírném ohni vařte 10 minut.

4.

Bylinky opláchněte, nasekejte a spolu se solí, pepřem, muškátovým oříškem, hořčicí a smetanou vmíchejte do omáčky.

5.

Vejce rozpulte, polijte omáčkou a ozdobte bylinkami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 428,3kJ 428,3kJ
Bílkoviny 1,1g 1,1g
Tuky 6,5g 6,5g
Sacharidy 7,9g 7,9g
Cholesterol 21,2mg 21,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz