Jarní salát s chřestem a vejci
Chřest podávaný na listech rozmanitých druhů salátu, mrkve a vajíčka, zalitý dresinkem z hořčice, oleje a vinného octa, zdobený krutony.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
zálivka
Postup přípravy
Chřest oloupejte a odkrojte dřevnaté konce.
Výhonky vařte v osolené vodě se špetkou cukru asi 10 minut. Pak je sceďte.
Vejce uvařte na hniličku.
Chléb nakrájejte na kostičky a opečte je na oleji.
Listy hlávkového salátu, polníčku a lollo rosso omyjte pod tekoucí studenou vodou a pak je osušte.
Karotku omyjte a očistěte.
Na talíře rozdělte listy salátu, scezený chřest, vejce rozkrojená na poloviny a karotky.
Dresink připravíte smícháním vinného octa, oleje, hořčice, pepře a soli.
Každou porci posypejte krutony a zalijte dresinkem.
Hodnotit recept: