Jarní salát s chřestem a vejci | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jarní salát s chřestem a vejci

20 min. | salát | 1 251 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Jarní salát s chřestem a vejci

Chřest podávaný na listech rozmanitých druhů salátu, mrkve a vajíčka, zalitý dresinkem z hořčice, oleje a vinného octa, zdobený krutony.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 svazekchřest zelený
1 hrstsalát polníček
1 lžičkaolej
1 kssalát hlávkový
2 plátekchléb
4 ksvejce
5 listsalát lollo rosso

zálivka

1 špetkasůl
1 lžícehořčice dijónská
1 špetkapepř černý mletý
3 lžíceocet vinný
50 mlolej olivový

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
1.

Chřest oloupejte a odkrojte dřevnaté konce.

2.

Výhonky vařte v osolené vodě se špetkou cukru asi 10 minut. Pak je sceďte.

3.

Vejce uvařte na hniličku.

4.

Chléb nakrájejte na kostičky a opečte je na oleji.

5.

Listy hlávkového salátu, polníčku a lollo rosso omyjte pod tekoucí studenou vodou a pak je osušte.

6.

Karotku omyjte a očistěte.

7.

Na talíře rozdělte listy salátu, scezený chřest, vejce rozkrojená na poloviny a karotky.

8.

Dresink připravíte smícháním vinného octa, oleje, hořčice, pepře a soli.

9.

Každou porci posypejte krutony a zalijte dresinkem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 807,4kJ 1 251,5kJ
Bílkoviny 6g 9,3g
Tuky 12,6g 19,5g
Sacharidy 14g 21,7g
Cholesterol 187,1mg 290mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz