Krémová mrkvová polévka se zázvorem
Voňavá pochoutka s orientálním nádechem vám dodá energii a přitom nezatíží peněženku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mrkev očistěte, rozkrájejte na větší, asi 5cm kousky. V hrnci rozehřejte máslo a olivový olej. Vhoďte cibulku a mrkev a míchejte, až cibule zesklovatí.
Zalijte vývarem, přidejte zázvor a přiveďte k varu. Vařte zhruba 10 minut, dokud mrkev nezměkne.
Pomocí ponorného tyčového mixéru polévku rozmixujte dohladka na krém.
Přidejte šťávu z půlky limetky. Zamíchejte a servírujte do nahřátých misek.
Ozdobte nahrubo nasekaným koriandrem a nechte každého strávníka, ať si případně dochutí polévku solí, čerstvě mletým pepřem nebo ještě citrusovou šťávou – druhou půlku limetky můžete nakrájet na klínky a dát na stůl.
Hodnotit recept: