Kachna se šalvějí a s dušeným zelím
Kachna plněná jablky, cibulí a šalvějí je upečena a podávána s brambory a dušeným bílým zelím.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kachnu umyjte, osušte, zvenku i zevnitř ji osolte.
Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky.
Cibuli očistěte a také nakrájejte na měsíčky.
Jablka a cibuli promíchejte se šalvějí.
Polovinou směsi naplňte kachnu a otvor uzavřete pomocí kuchyňské jehly.
Kachnu přeložte na pekáč.
Přidejte zbylou cibuli s jablky, podlijte vodou.
Pečte ve vyhřáté troubě asi 10 minut.
Pak pekáč přikryjte a pečte ještě 45 minut.
Pokličku odstraňte a dopečte.
Podle potřeby přidejte vodou a šťávou kachnu polévejte.
Podávejte s brambory a s dušeným bílým zelím.
Hodnotit recept: