Kuře na víně
Opilé kuře upečené na víně a na brandy s žampióny uchvátí svou výtečnou chutí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Umyté kuře vykostěte a pokrájejte na kousky.
Kousky osolte, opepřete a jemně obalte v mouce.
Na rozpáleném oleji kousky prudce opečte z obou stran.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
Na rozpuštěném tuku cibuli opečte dosklovita.
Žampióny oloupejte a nakrájejte na plátky.
Houby přidejte k cibuli, podlijte vínem a osolte.
Přidejte maso, rajčatový protlak, přidejte vodu a duste doměkka.
Mezitím si smíchejte smetanu s hladkou mouku.
Na konci dušení vlijte smetanovou směs, nechte chvíli povařit.
Poté hrnec odstavte z plotny, přidejte brandy a podle chuti citrónovou šťávu.
Hodnotit recept: