Kuře na víně II.
Naporcované kuře se společně s cibulí, česnekem, žampióny podlijí červeným vínem a upečou ve troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuře umyjte, osušte, osolte a rozdělte na 6 částí.
Cibule oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Žampióny očistěte a taktéž nakrájejte na tenké plátky.
Menší plech vymažte olejem.
Vložte kousky masa, cibuli, česnek, žampióny.
Přidejte koření: bobkový list, osolte a posypte nasekaným tymiánem.
Vše zalijte červeným vínem.
V předehřáté troubě pečte asi 10 minut, dokud se víno nevypaří.
Pak přilijte slepičí vývar a zakryté pečte dalších 20 minut.
Posledních 5 minut vyjměte poklici a maso dopečte do růžova.
Kuře podávejte s čerstvou bagetou nebo vařenými brambory s petrželovou natí.
Hodnotit recept: