Kuřecí prsa s haluškami
Medailonky z kuřecích prs ochucené grilovacím kořením jsou společně s halušky a sýrovou omáčkou pokrmem ze Slovenska.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuřecí prsa umyjte, osušte a nakrájejte na středně velké medailónky.
Posypte je grilovacím kořením, pokapejte olejem a opečte na pánvi.
Z hrubé mouky, rozmraženého špenátu a 2 vajec umíchejte těsto na halušky.
Do vařící vody házejte halušky a vařte dokud nevyplavou na hladinu (asi 10 minut).
Poté halušky sceďte a umístěte na teplé místo.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na rozpáleném oleji orestujete cibuli.
Přidejte oba druhy sýru a nechte provařit na mírném ohni.
Vejce rozšlehejte v mléce.
Omáčku zahustěte škrobovou moučkou a vejcem.
Téměř vychladnou omáčku zjemněte kysanou smetanou.
Dochuťte solí a vegetou.
Halušky přelijte sýrovou omáčkou a servírujte s opečenými kuřecími prsty.
Hodnotit recept: