Prešporské kuře | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Prešporské kuře

40 min. | hlavní chod | 2 972 kJ/porce | Slovenská kuchyně | 4 porce

Opečené kuře na slanině se dochutí žampionovou omáčkou a podává se s rýží.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kskuře
1 polévková lžícemouka hladká
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkasůl
1 kssmetana ke šlehání
100 gžampióny čerstvé
150 gslanina
200 mlvývar kuřecí

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 10
1.

Kuře umyjte a osušte.

2.

Poté jej naporcujte, osolte a opepřete.

3.

Slaninu nakrájejte na malé kousky.

4.

Na rozpáleném oleji slaninu chvíli osmažte.

5.

Přidejte jednotlivé porce kuřete a opečte je ze všech stran.

6.

Poté maso podlijte vývarem a duste do měkka.

7.

Mezitím očistěte žampióny a nakrájejte je na plátky.

8.

Asi 15 minut před dokončením přípravy kuřete vložte houby a dále duste.

9.

Nakonec maso podlijte rozmíchanou smetanou a nechte ještě projít varem.

10.

Pokud je omáčka řidčí, zahustěte ji moukou a ještě provařte.

11.

Maso podávejte s rýží nebo těstovinami ozdobenými listy hlávkového salátu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 704,4kJ 2 972,4kJ
Bílkoviny 8,9g 37,5g
Tuky 9,8g 41,4g
Sacharidy 3,7g 15,6g
Cholesterol 43,8mg 185mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz