Bratislavské kuře | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bratislavské kuře

95 min. | hlavní chod | 5 166 kJ/porce | Slovenská kuchyně | 4 porce

Naporcované kuře je položeno na uvařených širokých nudlích a je opečeno s pórkem, slaninou, jablky a se smetanou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 špetkapaprika mletá sladká
1 špetkapepř černý mletý
1 polévková lžíceolej
1 kskuře
1 kssmetana ke šlehání
150 gslanina
2 kspórek
2 ksjablko
500 gnudle široké

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
Čas vaření/pečení: 45
1.

Slaninu nakrájejte na tenké plátky.

2.

Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.

3.

Jablka umyjte a zbavte jadřinců, nakrájejte je na kolečka.

4.

Kuře umyjte a osušte.

5.

Maso rozporcujte, opepřete, osolte a posypte paprikou.

6.

Na rozpáleném oleji maso zprudka opečte a poté odložte na teplé místo.

7.

Ve šťávě opečte pórek.

8.

Široké nudle uvařte v jemně osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte je.

9.

Plech vymažte tukem a rozložte na něj nudle.

10.

Poté položte kousky kuřete, přelijte šťávou s pórkem.

11.

Maso zakryjte slaninou a jablkami.

12.

Vše zalijte smetanou na šlehání.

13.

V předehřáté troubě upečte maso při telpotě 200 °C doměkka.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 833,2kJ 5 165,6kJ
Bílkoviny 8,8g 54,3g
Tuky 7,3g 45,3g
Sacharidy 19,3g 119,8g
Cholesterol 35,9mg 222,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz