Bratislavské kuře
Naporcované kuře je položeno na uvařených širokých nudlích a je opečeno s pórkem, slaninou, jablky a se smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Slaninu nakrájejte na tenké plátky.
Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.
Jablka umyjte a zbavte jadřinců, nakrájejte je na kolečka.
Kuře umyjte a osušte.
Maso rozporcujte, opepřete, osolte a posypte paprikou.
Na rozpáleném oleji maso zprudka opečte a poté odložte na teplé místo.
Ve šťávě opečte pórek.
Široké nudle uvařte v jemně osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte je.
Plech vymažte tukem a rozložte na něj nudle.
Poté položte kousky kuřete, přelijte šťávou s pórkem.
Maso zakryjte slaninou a jablkami.
Vše zalijte smetanou na šlehání.
V předehřáté troubě upečte maso při telpotě 200 °C doměkka.
Hodnotit recept: