Kuřecí maso s citróny
Kuřecí maso naložené v citrónové šťávě se opeče společně s kousky citrónu, brambor a cibule.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuře umyjte, osušte a naporcujte.
Nastrouhejte kůru z jednoho citrónu a vymačkejte šťávu z půlky citrónu.
V misce smíchejte kůru, šťávu, 1 lžíci oleje, špetku soli a pepře.
Marinádou potřete kusy kuřete a nechte chvíli uležet.
Zbylé citróny nakrájejte na kolečka.
Brambory oloupejte a rozkrojte.
Cibuli oloupejte a přepůlte.
Do zapékací mísy vložte kousky masa, cibuli, brambory, nakrájené citróny.
Vše podlijte vývarem.
Do předehřáté trouby na 200 °C vložte mísu a za občasného polévání šťávou pečte 30 až 40 minut.
Kousky masa vyberte z mísy a nechte je chvíli vychladnout.
V míse smíchejte zbylý olej, šťávu z půlky citrónu, med a sherry.
Touto marinádou potřete předpečené kuřecí kousky.
Kuře položte na plech a dejte dopéct do trouby vyhřáté na 250 °C.
Maso pečte, dokud nezíská křupavou kůrku.
Bazalku umyjte a najemno nakrájejte.
Část - 2/3 bazalky smíchejte s upečenou zeleninou.
Upečené maso a zeleninu rozdělte na jednotlivé porce, ozdobte zbylou bazalkou a podávejte.
Hodnotit recept: