Pečená krůtí prsa na medu
Krůtí prsa upečená v troubě jsou podávána s omáčkou z pomerančové šťávy, medu a sójových klíčků.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Prsa umyjte a osušte, poté je osolte a opepřete.
Na plech nalijte rozehřátý olej a vložte prsa kůží dolů.
Pečte v troubě na 200 °C asi 3 minuty.
Maso vyberte, kůži zřežte a vraťte zpět do trouby na dalších 15 až 20 minut. Maso často otáčejte.
Kůži nakrájejte na nudličky nebo kostičky a na pánvi ji opečte dokřupava.
Oloupejte a nakrájejte půlku citrónu.
Do pomerančové šťávy přidejte ocet, med, hřebíčky a citrón.
Směs vařte na mírném ohni asi 10 minut.
Rozmíchejte škrobovou moučku v troše vody a přidejte ke směsi.
Omáčku sceďte, chvíli povařte, přidejte hřebíčky a pro zjemnění přidejte máslo.
Omáčku nalijte na talíř. Opečené maso nakrájejte na plátky.
Maso naaranžujte na omáčku s klíčky. Můžete přelít zbylou omáčkou.
Vrch masa posypte kousky usmažené kůže.
Hodnotit recept: