Marinovaný kuřecí řízek
Kuřecí řízek je marinován v pivě, grilovacím koření a česneku, poté je opečen a přikryt cibulí a plátkem sýra.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Česnek oloupejte a prolisujte.
Kuřecí řízky umyjte, osušte a naklepejte.
Pivo rozmíchejte s grilovacím kořením, česnekem a solí.
Do této marinády vložte maso a nechte jej v chladu odležet několik hodin.
Sýr pokrájejte na 4 plátky.
Řízky opečte z obou stran na horké oleji dorůžova.
Odložte je stranou do mísy a zakryjte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Na šťávě z řízků zpěňte cibuli.
Na horké řízky položte cibuli a plátek sýra.
Nechte mísu chvíli přikrytou, aby se sýr rozpustil.
Maso podávejte s kari rýží nebo s rýží s rozinkami.
Hodnotit recept: