Italské kuřecí rizoto | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Italské kuřecí rizoto

50 min. | hlavní chod | 2 808 kJ/porce | Italská kuchyně | 4 porce

Kuřecí maso, rajčata a rýže jsou základem italského rizota.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 snítkanať petrželová
1 lžičkamajoránka sušená
1 špetkasůl
1 kskuře
1 kscibule kuchyňská
1 ksrajčata
1 balíčeksýr
100 ghrášek
250 grýže
50 gmáslo
500 mlvývar

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 35
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.

2.

Na rozehřátém másle zpěňte cibulku.

3.

Kuře umyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky.

4.

Maso osolte, opepřete a přidejte k cibulce.

5.

Poté přidejte majoránku, nasekanou petrželovou nať a přikryté duste asi 15 minut.

6.

Rajče spařte, oloupejte a nakrájejte.

7.

K masu přidejte rýži, vývar a rajče.

8.

Vařte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.

9.

Před dokončením přidejte hrášek.

10.

Hotové jídlo urovnejte na mísu, posypejte strouhaným sýrem a podávejte se zeleninovým salátem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 541,8kJ 2 808kJ
Bílkoviny 7,9g 40,9g
Tuky 4,7g 24,2g
Sacharidy 8g 41,5g
Cholesterol 39,8mg 206,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz