Vepřový guláš s kapustou
Guláš z vepřové krkovice je velmi oblíbené jídlo, zkuste jej obměnit a přidejte kapustu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Vykostěné maso opláchněte, osušte a nakrájejte na větší kousky.
V nádobě si zahřejte tuk.
Maso na tuku (2 lžíce) důkladně opečte ze všech stran.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
Cibuli vložte k masu a společně krátce osmahněte.
Přidejte papriku, sůl, pepř a 0,5l vody.
Uveďte do varu a zakryté duste při nízké teplotě asi 45 minut.
Mezitím očistěte, operte a přepůlte kapustu.
Nejprve vyřízněte košťál a poté nakrájejte kapustu na širší proužky.
Kapustu přidejte k masu a vše duste dalších 20 minut.
Poté uhněťte tuk (1 lžíce) s moukou do malého knedlíčku, který vložte do guláše a míchejte tak dlouho, až se rozpustí.
Vlijte smetanu a znovu krátce povařte.
Hotový guláš dochuťte solí, pepřem a paprikou.
Guláš chutná stejně dobře s brambory i knedlíky.
Hodnotit recept: