Jemný vaječný likér
Svařené mléko s vanilkou přimíchané do směsy ze šlehačky, žloutků a cukru. Nejdůležitější součástí je koňak a líh. Necháme odležet.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,25 lkoňak
0,25 llíh
0,5 lmléko
1 ksvanilka
250 gcukr
6 ksžloutek
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
1.
Svaříte mléko s vanilkou (nemáte-li vanilku, nahradíte vanilkovým cukrem.) a necháte vychladnout.
2.
Pak ve šlehači asi 15 minut mícháte žloutky se šlehačkou a s cukrem a pomalu přileváte vanilkové mléko.
3.
Nakonec vmícháte koňak (nebo rum) a líh.
4.
Likér nalejte do láhví a nechte alespoň několik dní rozležet.
5.
A pak podávejte v likérových sklenkách.
Hodnotit recept: