Krevety s česnekem a omáčkou Guajillo
V indiánské kuchyni naleznete úpravu krevet s paprikami Guajillo podávané s rýží.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžíceolej olivový
1 špetkasůl
1 balíčekkrevety loupané
1 polévková lžícešťáva citronová
2 kspaprika Guajillo
3 stroužekčesnek
400 grýže
na ozdobu
1 snítkakoriandr lístky čerstvé
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Česnek oloupejte a nakrájejte na pánvi.
2.
Papriky Guajillo omyjte, zbavte zrníček a nakrájejte na plátky.
3.
Na pánvi rozehřejte olej a osmažte česnek do zhnědnutí.
4.
Přidejte papriku a citrónovou šťávu.
5.
Krevety omyjte, osolte a nakrájejte na plátky.
6.
Na druhé pánvi osmahněte krevety.
7.
Mezitím si dle návodu na obalu uvařte rýži.
8.
Na teplý talíř dejte rýži, krevety a přelijte omáčkou připravenou z paprik a česneku.
9.
Přd podáváním ozdobte koriandrovými lístky.
Hodnotit recept: