Krevety s česnekem a omáčkou Guajillo | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krevety s česnekem a omáčkou Guajillo

50 min. | hlavní chod | 1 189 kJ/porce | ostatní kuchyně | 4 porce

V indiánské kuchyni naleznete úpravu krevet s paprikami Guajillo podávané s rýží.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžíceolej olivový
1 špetkasůl
1 balíčekkrevety loupané
1 polévková lžícešťáva citronová
2 kspaprika Guajillo
3 stroužekčesnek
400 grýže

na ozdobu

1 snítkakoriandr lístky čerstvé

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Česnek oloupejte a nakrájejte na pánvi.

2.

Papriky Guajillo omyjte, zbavte zrníček a nakrájejte na plátky.

3.

Na pánvi rozehřejte olej a osmažte česnek do zhnědnutí.

4.

Přidejte papriku a citrónovou šťávu.

5.

Krevety omyjte, osolte a nakrájejte na plátky.

6.

Na druhé pánvi osmahněte krevety.

7.

Mezitím si dle návodu na obalu uvařte rýži.

8.

Na teplý talíř dejte rýži, krevety a přelijte omáčkou připravenou z paprik a česneku.

9.

Přd podáváním ozdobte koriandrovými lístky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 068,4kJ 1 188,6kJ
Bílkoviny 5,6g 6,3g
Tuky 3,8g 4,2g
Sacharidy 48,8g 54,3g
Cholesterol 0,2mg 0,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz