Kapr plněný slaninou a křenem
Podkovy z kapra posypané křenem a ozdobené lístkem šalvěje, obložené rolkami ze slaniny a křenu, zapečené v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kapra zbavte šupin, omyjte ho a osušte.
Každou porci osolte, ale jen trochu, slanina totiž bývá slaná.
Do vnitřní strany podkovy umístěte rolku ze slaniny naplněnou čerstvě nastrouhaným křenem.
Rybí maso kolem ní obtočte a stáhněte potravinářským provázkem.
Nahoru každé porce nasypte ještě trochu křenu, položte lístek šalvěje a kousek másla.
Opatrně ho přendejte do zapékací misky, překryjte fólií nebo alobalem.
Nechte v chladu odležet asi 2 hodiny.
Troubu rozehřejte na 200 °C.
Po odstranění fólie vložte misku do rozehřáté trouby a pečte 30–40 minut.
TIP: S křenem a slaninou můžete kapra upéct i vcelku, jen je spolu se šalvějí a máslem vložte do břišní dutiny a pečte o 20 minut déle.
Hodnotit recept: