Filety ze pstruha plněné mandlovou nádivkou
Filety pokladené nádivkou z mandlí, strouhanky, petrželky, vejce a citronové šťávy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Nádivka: Mandle opražte nasucho na pánvi do světle hněda.
V misce smíchejte mandle, strouhanku, nasekanou petrželku, vejce a citronovou šťávu.
Podle chuti osolte a opepřete.
Filety omyjte a osušte.
Každý lehce osolte.
Na prkénko položte filet kůží dolů a navršte na něj nádivku.
Přiklopte druhým filetem kůží nahoru.
Převažte potravinářským provázkem. Stejným způsobem připravte i druhý balíček.
Troubu rozehřejte na 200 °C.
Plech vyložte pečicím papírem.
Kůži pstruha potřete olejem a balíčky rozmístěte na plech.
Pečte 30 minut.
Před servírováním odstraňte provázek a každý balíček překrojte na polovinu.
TIP: Pstruha můžete také upéci vcelku a nádivkou mu naplnit břišní dutinu.
Hodnotit recept: