Slané sušenky
Sušeny z těsta z taveného sýru, vejce a solamylu jsou tvarovány jako šneci či preclíky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Tavený sýr utřete s vejci, špetkou soli a solamylem a postupně k nim přimíchejte polohrubou mouku.
Vypracujte hladké těsto (nejlépe pomocí hnětače), které nechte asi 15 minut odpočinout v chladu.
Potom je podle vlastní fantazie obarvěte a dochuťte paprikou či provensálským kořením.
Z těsta vyválejte plát silný asi 4mm a pak vykrajujte různé tvary tvořítkem, nebo krájejte rádýlkem na tyčky a čtverce.
Lze také tvořit tenké válečky a stáčet je do šnečků či preclíků.
Sušenky poklaďte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem.
Posypte kmínem, hrubou solí nebo sezamovým semínkem.
Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 170°C.
Hodnotit recept: