Kedlubnové zelí s uzeným masem
Nastrouhané kedlubny jsou dušeny a ochuceny octem, cukrem a solí. Podávají se k uzenému masu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžícemouka hladká
1 lžičkaocet
1 lžičkacukr
1 polévková lžícemáslo
4 kskedluben
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 25
1.
Kedlubny očistěte a nakrájejte na plátky nebo je nastrouhejte na hrubém struhadle.
2.
Kedlubny dejte do kastrolu, zalijte vodou, osolte a na mírném ohni duste.
3.
Pak přidejte ocet, cukr a promíchejte.
4.
Z másla a mouky připravte světlou jíškou, kterou opatrně vmíchejte do kedluben.
5.
Za stálého míchání povařte doměkka.
6.
Podávejte k uzenému masu.
Hodnotit recept: