Kuře Kung-Pao
Kuřecí maso nakrájené na nudličky je nejprve marinováno ve škrobu s vajíčkem a poté orestováno a podáváno se zálivkou ze sójové omáčky a vína.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 kspórek
1 špetkacukr
1 polévková lžícevíno dezertní
1 polévková lžíceomáčka sójová
1 polévková lžíceškrob
1 špetkasůl
1 ksvejce
150 gkuřecí maso
2 kspaprika červená chilli
3 polévková lžíceolej
50 gořechy burské
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
2.
Osolte jej, promíchejte se škrobem a vajíčkem a nechte odležet.
3.
Mezitím si připravte zálivku: smíchejte víno, sójovou omáčku a cukr.
4.
Na rozpáleném oleji orestujte asi 1 minutu maso.
5.
Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.
6.
K masu přidejte rozdrcené chilli papričky, pórek, arašídy, zamíchejte a přelijte zálivkou.
7.
Krátce prohřejte a podávejte s rýží.
Hodnotit recept: