Pikantní švestky
Sušené švestky jsou naplněny směsí z taveného sýra, oliv, vlašských ořechů a feferonky. Vhodné jako chuťovka k aperitivu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 ksfeferonka červená
200 gšvestky sušené
4 kssýr tavený
50 golivy zelené bez pecek
50 gořechy vlašské
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
1.
Ořechy nasekejte nadrobno, olivy nakrájejte, feferonku také drobně nakrájejte.
2.
Tavený sýr smíchejte s ořechy, olivami a feferonkou.
3.
Vše osolte, opepřete a znovu důkladně promíchejte.
4.
Vzniklou směsí pak k sobě slepujte vždy dvě švestky.
5.
Pikantní ovoce, které v této podobě není vhodné pro děti, podáváme jako chuťovku k aperitivu.
Hodnotit recept: