Vepřová roláda
Vepřová kýta provoněná česnekem je plněná sýrovou směsí, párkem a zeleninou - paprikou, mrkví a pórkem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vepřovou kýtu odblaňte, rozkrojte do plátu a naklepejte.
Maso osolte, opepřete a slabě potřete hořčicí.
Pórek očistěte a nakrájejte nadrobno.
Na rozehřátém oleji pórek orestujte a poté jej nasypte na vepřový plat a okmínujte.
Červenou papriku omyjte a pokrájejte na kostičky.
Česnek oloupejte, dva stroužky česneku prolisujte zvlášť.
Tavený sýr smíchejte s vejcem, přidejte papriku, polovinu česneku, koření a sůl.
Směs dobře promíchejte a zahustěte strouhankou.
Mrkev očistěte, pokrájejte na čtvrtky a ještě podélně na menší kousky.
Mrkev položte na pórek, na vše navrstvěte sýrovou směs a zakončete párky.
Plát zaviňte a pevně svažte silnou nití nebo sepněte jehlami.
Zbylé dva stroužky česneku také prolisujte a utřete se solí.
K česneku přimíchejte tři lžíce oleje a touto směsí potřete důkladně ze všech stran masový závin na pekáči.
Podlijte studenou vodou a zvolna pečte asi 75 minut ve vyhřáté troubě.
Vepřovou roládu podávejte buď teplou s bramborem či rýží, nebo studenou jako nářez.
Hodnotit recept: