Hovězí vývar se svítkem
Hovězí vývar se žampióny a s kousky sražených vajec je ozdoben kerblíkem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Vejce rozkvedlejte v mléce. Ochuťte solí, pepřem a muškátem.
Bylinky operte, protřesením osušte, jemně usekejte a vmíchejte do mléka s vejci.
Nalijte do vymaštěné ploché formy a zakryté poklicí nechte v horké vodní lázni při nižší teplotě asi 30 minut srážet.
Očistěte žampióny, omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
Připravte hovězí vývar a 2 až 3 minuty v něm žampióny vařte.
Vaječný svítek vyklopte z formy, nakrájejte na kostičky a vložte do polévky.
Podávejte v polévkových šálcích a zdobte lístky kerblíku.
Hodnotit recept: