Husí stehna na houbách
Husí stehna naložená v zelenině (v cibuli a mrkvi) jsou opečena v troubě a podávána s opečenými žampiony a brambory.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Husí stehna opláchněte, osušte, osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte olej a stehna opečte 5 minut z každé strany.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky.
Na výpeku z masa osmažte cibuli a mrkev.
Pepř rozdrťte, nať nasekejte. Česnek oloupejte a prolisujte.
Zeleninu vložte do pekáče, obložte stehny, zalijte bujónem, posypte pepřem, natí a česnekem.
Troubu vyhřejte na 180°C.
Pekáč přikryjte a v troubě pečte asi 90 minut.
Během pečení maso obracejte a polévejte.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky, osolte je.
Na rozehřátém oleji žampióny opečte.
Stehna podávejte s opečenými brambory a opečenými žampióny.
Hodnotit recept: