Utopenci
Klasické české jídlo, které nesmí chybět v žádné správné hospodě - špekáčky naložené v cibuli.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
nálev
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Salám nakrájejte na kolečka, pokud máte špekáčky, rozpůlte je.
Do sklenic dejte vrstu salámu či špekáčků, proložte cibulí.
Okořeňte: opepřete, posypte paprikou, přidejte kuličky pepře a nového koření.
Střídejte vrstvy - salám, cibule, koření až do naplnění sklenice.
Navrch dejte lžičku hořčičného semínka a zalijte nálevem.
Příprava nálevu: do misky vlijte stejný poměr vody a octa a 2 lžíce oleje.
Sklenice uzavřete a nechte nejméně tři dny uležet v chladu.
Hodnotit recept: