Irish Stew
Do zapékací mísy se vloží kostky masa, brambory, cibule, kapusta, mrkev a opět brambory a vše se zapeče.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso očistěte, odblaňte, zbavte tuku a nakrájejte na drobné kostky.
Zapékací mísu vymažte máslem.
Brambory oloupejte a nadrobno nakrájejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Na dno mísy dejte maso, osolte, pokryjte brambory, osolte opepřete.
Dále přidejte cibuli.
Kapustu spařte a nakrájejte na nudličky.
Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka.
Na cibuli vložte kapustu a mrkev.
Jako poslední vrstvu dejte opět brambory.
Navrch přijde na plátky nakrájená slanina.
Vše zelijte horkou vodou, přikryjte a pečte asi dvě hodiny.
Hotový pokrm posypte nadrobno nakrájenou petrželkou.
Hodnotit recept: