Langoše po česku
Osmažené langoše z kynutého těsta se potírají tatarskou omáčkou smíchanou s utřeným česnekem či se pokapou kečupem a posypou sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
Postup přípravy
Hladkou mouku smíchejte v mise se solí.
Droždí rozdrobte do trochy oslazeného teplého mléka a nechte vykynout.
Kvásek vlijte k mouce, přidejte zbylé vlažné mléko.
Vypracujte řidší těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte trochu vlažné vody.
V míse popraště těsto moukou a zakryté utěrkou ho nechte kynout.
Vykynuté těsto dejte na vál a větší skleničkou vykrájejte z rozváleného těsta placky.
Opět je nechte nakynout, pak každou ještě roztáhněte na větší placku.
Hned ji vložte do rozpáleného tuku a smažte z obou stran dozlatova.
Těsto se smažením nafoukune. Hotové langoše nechte okapat na ubrousku.
Můžete je potřít tatarskou omáčkou smíchanou s utřeným česnekem, pokapeme kečupem a posypeme sýrem nebo ochuťte dle vlastní fantazie.
Hodnotit recept: