Podzimní salát
Salár z uvařeného celeru, šunkového salámu, mrkve a čínského zelí je podáváno s pažitkou a zálivkou z tatarské omáčky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
zálivka
Postup přípravy
Celer oloupejte, vložte do osolené a okyselené vody.
Asi 20 minut uvařte celer doměkka.
Uvařený celer nechte okapat, nakrájejte na plátky a pak na širší nudličky.
Mísu vyložte několika listy čínského zelí, na něj vložte kostičky celeru a zakapejte je citrónem.
Šunkový salám nakrájejte na proužky, mrkev očistěte a nahrubo nastrouhejte.
Zbytek čínského zelí nakrájejte na jemné proužky, salám, mrkev i zelí vmíchejte do salátu.
Vše posypte nasekanou pažitkou nebo řeřichou.
Připravte zálivku z octa a vody, citrónové šťávy, cukru, pepře a tatarské omáčky.
Salát můžete dozdobit vařenými vejci a jemně nastrouhaným sýrem.
Hodnotit recept: