Podzimní salát | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Podzimní salát

50 min. | salát | 2 225 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Podzimní salát

Salár z uvařeného celeru, šunkového salámu, mrkve a čínského zelí je podáváno s pažitkou a zálivkou z tatarské omáčky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksceler
1 svazekpažitka
1 ksmrkev
1 špetkasůl
1 lžičkaocet
1 lžičkašťáva citronová
1 hlávkazelí čínské
50 gsalám šunkový

zálivka

0,5 lžičkacukr
1 polévková lžícevoda
1 polévková lžíceocet
1 špetkapepř bílý mletý
2 polévková lžíceomáčka tatarská

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.

Celer oloupejte, vložte do osolené a okyselené vody.

2.

Asi 20 minut uvařte celer doměkka.

3.

Uvařený celer nechte okapat, nakrájejte na plátky a pak na širší nudličky.

4.

Mísu vyložte několika listy čínského zelí, na něj vložte kostičky celeru a zakapejte je citrónem.

5.

Šunkový salám nakrájejte na proužky, mrkev očistěte a nahrubo nastrouhejte.

6.

Zbytek čínského zelí nakrájejte na jemné proužky, salám, mrkev i zelí vmíchejte do salátu.

7.

Vše posypte nasekanou pažitkou nebo řeřichou.

8.

Připravte zálivku z octa a vody, citrónové šťávy, cukru, pepře a tatarské omáčky.

9.

Salát můžete dozdobit vařenými vejci a jemně nastrouhaným sýrem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 252,4kJ 2 225,4kJ
Bílkoviny 2,1g 18,2g
Tuky 1,5g 13,6g
Sacharidy 9,5g 83,6g
Cholesterol 2,5mg 21,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz