Dršťková polévka s masem
Velmi náročná na přípravu dršťková polévka tentokrát navíc ještě s vepřovou plecí a kořenovou zeleninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Důkladně propláchnuté a očištěné dršťky pokrájejte na větší kousky.
Vložte je do studené vody, povařte, slijte, opět zalijte vodou a celý postup opakujte asi třikrát.
Pak dršťky pokrájejte nadrobno, dejte do tlakového hrnce, zalijte vodou.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
K dršťkám přidejte cibuli, sůl, pepř a vepřové maso vcelku.
Uzavřete poklicí a vařte asi hodinu.
V jiném hrnci rozškvařte slaninu, přidejte kořenovou zeleninu a osmahněte ji.
Přidejte máslo, mouku a papriku a přpravte paprikovou jíšku.
Zalijte ji vývarem z drštěk a masa, dobře promíchejte a doplňte vodou asi na 1 a 3/4 litru.
Na mírném ohni vařte, do polévky vmíchejte dršťky a kousky masa.
Ochuťte kmínem, majoránkou a prolisovaným česnekem, přisolte a podávejte s chlebem.
Hodnotit recept: