Pórková polévka
Pórková polévka s rozšlehaným vejcem je podávána s osmahnutými kolečky rohlíku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Pórek očistěte, podélně rozkrojte a důkladně opláchněte. Pak ho rozkrájejte na proužky.
V hrnci rozehřejte lžíci oleje a lžíci másla.
Pórek lehce osmahněte spolu s pokrájeným salámem.
Zalijte litrem vody a za občasného promíchání přiveďte k varu.
Ze dvou lžic másla a mouky připravte jíšku.
K pórku přidejte masox, vmíchejte jíšku, rozmíchejte a vařte doměkka.
Hotovou polévku doplňte rozšlehaným vejcem, dochuťte kořením a jemně nasekanou naťovou cibulkou nebo petrželkou.
Rohlík nakrájejte na kolečka (nebo housku na kostičky) a dozlatova opečte na másle.
Před podáváním posypte jednotlivé porce osmahnutým rohlíkem.
Hodnotit recept: