Pórková polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pórková polévka

35 min. | polévka | 1 093 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Pórková polévka

Pórková polévka s rozšlehaným vejcem je podávána s osmahnutými kolečky rohlíku.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lžičkakoření podravka
1 kspórek
1 kscibulky naťové
1 ksrohlík
1 polévková lžícemáslo
1 polévková lžíceolej
1 lvoda
1 kostkamasox
1 ksvejce
2 polévková lžícemouka hladká
3 polévková lžícemáslo
50 gsalám šunkový

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.

Pórek očistěte, podélně rozkrojte a důkladně opláchněte. Pak ho rozkrájejte na proužky.

2.

V hrnci rozehřejte lžíci oleje a lžíci másla.

3.

Pórek lehce osmahněte spolu s pokrájeným salámem.

4.

Zalijte litrem vody a za občasného promíchání přiveďte k varu.

5.

Ze dvou lžic másla a mouky připravte jíšku.

6.

K pórku přidejte masox, vmíchejte jíšku, rozmíchejte a vařte doměkka.

7.

Hotovou polévku doplňte rozšlehaným vejcem, dochuťte kořením a jemně nasekanou naťovou cibulkou nebo petrželkou.

8.

Rohlík nakrájejte na kolečka (nebo housku na kostičky) a dozlatova opečte na másle.

9.

Před podáváním posypte jednotlivé porce osmahnutým rohlíkem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 298,8kJ 1 092,5kJ
Bílkoviny 1,8g 6,5g
Tuky 5,5g 20,1g
Sacharidy 3,8g 14g
Cholesterol 34,3mg 125,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz