Plněná krůtí prsa
Plát krůtího prsa posypaný kořením na krůtu, potřen hořčicí a masovou náplní je zavinut a opečen dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Nejprve si připravte náplň: polovinu množství slaniny nakrájejte na nudličky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozškvařte nakrájenou slaninu, vhoďte cibulku a lehce osmahněte.
Přidejte mleté vepřové maso, ochuťte kořením na krůtu nebo okořeňte podle chuti a osolte.
Za častého míchání lehce osmahněte a pak sejměte z ohně.
Krůtí prso rozkrojte na plát, naklepejte ho a posypte kořením na krůtu.
Plát potřete trochou hořčice a obložte plátky zbylé slaniny.
Pak plát potřete masovou náplní a zaviňte.
Roládu převážte provázkem nebo nití a vložte do pekáčku.
Podlijte trochou vody nebo vývaru a přelijte máslem.
V předehřáté troubě upečte dozlatova.
Během pečení potírejte máslem. Podávejte s dušenou zeleninou.
Hodnotit recept: