Kedlubnový nákyp s rajčaty
Zapečené kedlubny s mrkví a rajčaty jsou ochuceny česnekem a bazalkou a smetanovou zálivkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 180°C.
Kedlubny oloupejte a nakrájejte na větší kusy.
Mrkev očistěte, omyjte a nakrájejte na kolečka.
Smíchejte mrkev s kedlubny, osolte a ve vroucí vodě asi 3 minuty blanšírujte.
Rajčata omyjte, rozpůlte a nakrájejte na plátky.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Bazalku omyjte, nechte okapat, otrhejte lístky a nasekejte je na proužky.
Zapékací formu vymažte tukem.
Všechnu zeleninu, česnek a bazalku vložte do formy a dochuťte solí, pepřem a paprikou.
Sýr nastrouhejte.
Ve smetaně rozmíchejte vejce a sýr. Směs dochuťte solí, pepřem a paprikou.
Smetanovou zálivkou zeleninu přelijte a vše dejte na 25 minut na střední rošt trouby péct.
Hotové jídlo můžete ozdobit lístky bazalky.
Náš tip: Kdo chce může k zelenině nakrájet i kousky masa nebo uzeniny.
Hodnotit recept: