Omelety s kapustou
Usmažené vaječné omelety jsou plněny podušenou kapustou se smetanou, česnekem a taveným sýrem. Recept patří do sbírky bezmasých pokrmů.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Kapustu omyjte, vyřízněte tuhou část a hlávku nakrájejte na širší nudličky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte olej, zpěňte cibuli, přidejte kapustu a duste pod pokličkou.
Česnek oloupejte a prolisujte.
V kastrůlku na mírném ohni rozpusťte tavený sýr, přidejte smetanu a česnek. Nevařte.
Směs vmíchejte do kapusty a ještě chvíli duste.
Smíchejte vejce, vodu, sůl a papriku, vytvořte těsto na omelety.
Na rozpáleném tuku usmažte omelety (neobracejte je).
Sýr nastrouhejte.
Omelety naplňte dušenou kapustou, přeložte je napůl.
Omelety posypte strouhaným sýrem a duste na mírném ohni, dokud se sýr neroztaví.
Papriku očistěte a nakrájejte nadrobno.
Hotové omelety ozdobte paprikou a posypte petrželovou natí.
Hodnotit recept: