Srnčí hřbet s brusinkami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Srnčí hřbet s brusinkami

170 min. | hlavní chod | 749 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Srnčí hřbet se nejprve vaří na víně 2 hodiny s jablky, pomeranči a cibulí a poté se hřbet ještě dopeče v troubě. Podává se s brokolicí a s brusinkovou omáčkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,125 lvíno červené
1 ksjablko
1 kspomeranč
1 špetkasůl
1 špalíčekpepř černý mletý
2 polévková lžícejíška tmavá
2 polévková lžícebrusinky čerstvé
20 gtuk
3 kscibule kuchyňská
600 ghřbet srnčí
8 ksbobule jalovce
800 gbrokolice

na ozdobu

1 snítkapetrželka kudrnka

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 140
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2.

Jablko omyjte, rozpůlte, vyřízněte jadřinec a nakrájejte na kousky.

3.

Pomeranč oloupejte a nakrájejte na kousky.

4.

Jalovcové bobule rozdrťte nahrubo.

5.

V kastolu rozehřejte 10g tuku, na kterém prudce osmahněte kosti ze srnčího hřbetu.

6.

Přidejte cibuli, jablko, pomeranč a jalovec.

7.

Podlijte 0,75l vody a červeným vínem.

8.

Na mírném ohni vařte asi 2 hodiny.

9.

Mezitím očistěte brokolici a rozdělte ji na malé růžičky.

10.

Brokolici vařte v mírně vroucí osolené vodě 8 až 10 minut. Poté ji nechte okapat.

11.

Srnčí hřbet potřete solí a pepřem.

12.

Na zbylém tuku osmahněte hřbet ze všech stran.

13.

Předehřejte troubu - el. sporák na 200°C, plyn stupeň 3.

14.

Pečte maso asi 15-18 minut.

15.

Šťávu z masa propasírujte, přiveďte znovu k varu a zahustěte jíškou.

16.

Přidejte brusinky, osolte, opepřete a přiveďte znovu k varu.

17.

Maso nakrájejte a ozdobte brokolicí, přelijte omáčkou a podávejte na předehřátém talíři.

18.

Nakonec můžete přizdobit ještě petrželkou a plátky pomeranče. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 140,2kJ 748,8kJ
Bílkoviny 1,9g 10,1g
Tuky 1g 5,5g
Sacharidy 4,4g 23,3g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz