Špíz s rizotem
Vepřové maso a cibule tvoří základ špízu, k němuž se hodí rizoto z rýže, rajčat, cibule a bazalky a trochu ostřejší omáčka z indonéské pasty.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Dvě cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Rozehřejte olej a poduste v něm cibuli s rýží.
Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky.
K cibuli přidejte 0,125l vody a kousky rajčat.
Ochuťte solí, pepřem a paprikou.
Pod poklicí duste asi 30 minut.
Mezitím omyjte bazalku a nakrájejte ji.
Asi 5 minut před dovařením přidejte bazalku k rýži.
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky.
Zbylé cibule oloupejte a rozčtvrťte.
Kousky masa a cibule střídavě navlékejte na špízovou jehlu.
Ve velké pánvi rozehřejte olej.
Špízy v něm opékejte za občasného obracení asi 10 minut.
Špízy osolte, opepřete a po opečení dejte stranou.
Do výpeku vmíchejte kečup a sambal oelek (indonéská pasta, může být nahrazena ostrou paprikou nebo chili papričkami).
Omáčku krátce povařte a ochuťte.
Rizoto, špízy a omáčku upravte na talíři a dozdobte bazalkou.
Hodnotit recept: